Du behöver
- 1 st squash
- 1 st purjolök
- 4 msk olivolja
- 2 tsk curry
- 2 st kycklingfil
- 1 msk smör
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st hönsbuljong tärningar
- 0.5 dl persilja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraîche
Gör så här
1
Tärna squash och strimla purjo och stek dem mjuka i olivolja och curry i en stekpanna på medelvärme. Lägg grönsakerna åt sidan.
2
Skär kycklingen i tärningar och bryn dem i smör tillsammans med pressad vitlök. Kycklingen ska få färg men behöver inte vara helt genomstekt.
3
Häll i squashblandningen, buljongtärning, persilja, grädde och creme fraiche och låt grytan puttra i några minuter tills kycklingen är helt klar.
4
Servera med ris och grönsallad.
Detta är ett läsarrecept från Maria Söderberg i Almunge.