Bolsängsgryta med kyckling

Du behöver 1 st squash 1 st purjolök 4 msk olivolja 2 tsk curry 2 st kycklingfil 1 msk smör 2 st vitlöksklyftor 2 st...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash
  • 1 st purjolök
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk curry
  • 2 st kycklingfil
  • 1 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st hönsbuljong tärningar
  • 0.5 dl persilja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

1
Tärna squash och strimla purjo och stek dem mjuka i olivolja och curry i en stekpanna på medelvärme. Lägg grönsakerna åt sidan.

2
Skär kycklingen i tärningar och bryn dem i smör tillsammans med pressad vitlök. Kycklingen ska få färg men behöver inte vara helt genomstekt.

3
Häll i squashblandningen, buljongtärning, persilja, grädde och creme fraiche och låt grytan puttra i några minuter tills kycklingen är helt klar.

4
Servera med ris och grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept från Maria Söderberg i Almunge.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top