Du behöver

  • 1 st morötter knippe späda
  • 1 st knippe rädisor
  • 1 st blomkålshuvud stort
  • 3 st fänkålsstånd
  • 1 st knippe vårlök
  • 1 st broccolibukett stor
  • Avocadoröra:

  • 4 st avokado
  • 1 st pressad citron
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skölj eller skala och ansa grönsakerna. Rädisor, blomkål och morötter kan serveras råa. Koka upp flera kastruller med saltat vatten och lägg ner varje grönsakssort för sig. Låt dem sjuda några minuter. Kokar de för länge blir de mjuka och sladdriga. Kyl grönsakerna hastigt i kallt vatten. Dela eventuellt fänkålen i mindre bitar.
2
Kärna ur och skala avokadorna och mixa dem med övriga ingredienser (utom salt och peppar) i en matberedare eller mixer. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg upp grönsakerna på ett stort serveringsfat och servera avokadoröran till.

Kommentar:
Hus och Hem har dukat upp för en härlig sommarbuffé ute i det gröna. (Klicka på länkarna nedan för övriga recept) Maten är lätt att förbereda och räcker till åtta till tio personer.


Recept // Fler grönsakerrecept