Du behöver
- 350 g fläskfilé
- 1 msk soja
- 2 msk olivolja
- 2 dm gurka
- 1 liten röd paprika
- 2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk arrowrotmjöl
- Att strö på:
- 2 msk sesamfrö
Gör så här
1
Putsa fläskfilén fri från hinnor och strimla den penntjock. Häll över soja och olivolja. Marinera ett par timmar.
2
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär bort paprikans kärnhus och det vita inuti. Strimla paprikan nålfint. Rör samman juice, vatten och arrowrot. Häll i eventuell marinad från köttet.
3
Hetta upp woken och lägg i köttet. Rör om hela tiden i 3-4 minuter.
4
Tillsätt gurka och paprika. Fräs maten någon minut.
5
Häll i juiceblandningen och rör om ordentligt. Strö över sesamfröna.
6
Kinesiska nudlar är perfekt till servering.
Välj ris till vid eventuell allergi.