Du behöver
- 1 stor rödlök
- saften av 1 citron
- 2 msk olivolja
- 1 burk vita bönor (à 400 g)
- 2 msk creme fraiche
- 1 tsk hackad, färsk timjan
- rivet skal av 1 citron (det yttersta gula)
- 600 g nötfärs
- 4 skivor lantbröd
- smör till stekning
- salt och peppar
Gör så här
1
1 Skala och skiva rödlöken. Lägg den i en skål och krama in citronsaft, olja, salt och peppar.
2
2 Skölj bönorna i ett durkslag. Mixa till ett mos med creme fraiche, timjan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
3
3 Tryck ut färsen på bröden. Salta och peppra.
4
4 Stek mackorna, först med färsen nedåt, i smör i en stekpanna i 3–4 minuter på medelvärme. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med bönkrämen och löken.
Näringsvärde: Kcal 519, Fett 28 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 6 g