Stekt färsmacka med bönkräm

Du behöver 1 stor rödlök saften av 1 citron 2 msk olivolja 1 burk vita bönor (à 400 g) 2 msk creme fraiche 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor rödlök
  • saften av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 2 msk creme fraiche
  • 1 tsk hackad, färsk timjan
  • rivet skal av 1 citron (det yttersta gula)
  • 600 g nötfärs
  • 4 skivor lantbröd
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

1
1 Skala och skiva rödlöken. Lägg den i en skål och krama in citronsaft, olja, salt och peppar.

2
2 Skölj bönorna i ett durkslag. Mixa till ett mos med creme fraiche, timjan och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

3
3 Tryck ut färsen på bröden. Salta och peppra.

4
4 Stek mackorna, först med färsen nedåt, i smör i en stekpanna i 3–4 minuter på medelvärme. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med bönkrämen och löken.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 519, Fett 28 g, Kolhydrater 39 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top