Snurrade baguetter

Du behöver 25 g jäst 5 dl Ljummet vatten 2 dl havrekli 2 msk olja 2 tsk salt vetemjöl ca 1 l Gör så här...


0 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 dl havrekli
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • vetemjöl ca 1 l

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Blanda ner havrekli, olja, salt och det mesta av vetemjölet. Degen ska vara ganska lös. Arbeta gärna degen länge, ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.

2
Låt jäsa minst 45 minuter.

3
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord men knåda den inte.

4
Dela degen i fyra delar. Fös ihop dem till fyra avlånga bröd, lagom att lägga tvärs över plåten. Mjöla händer och bakbord och vrid bröden.

5
Lägg på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter.

6
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Sänk värmen mot slutet om bröden blir mörka.


Kommentar:
Receptet är hämtat från Hus & Hems grillbuffè som är beräknad för 4 personer.
Läckra bröd som bara blir godare om degen får jäsa länge (putta ner degen när den närmar sig bunkens kant).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top