RECEPT FRÅN IK

Smördegspaj med rabararber och vit choklad

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 4 st plattor smördeg fryst
  • 150 g rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 60 g vit choklad
  • 1 st ägg
  • 20 g kokosflagor
  • 20 g pistagekärnor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram plattorna och låt dem tina enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skiva rabarbern tunt och blanda den med sockret i en skål.
2
Hacka chokladen och vänd ner även den. Dela smördegsplattorna på mitten så att du får åtta fyrkantiga bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med uppvispat ägg.
3
Skåra en inre fyrkant med en vass kniv en knapp centimeter från kanten. Nagga insidan av fyrkanten med en gaffel.
4
Lägg en hög med rabarberblandningen i varje inre fyrkant – håll dig inom ramarna! – och grädda pajerna i 15 minuter.
5
Hacka pistagenötterna, strö över tillsammans med kokosflagorna och grädda i 5 minuter till.

Kommentar:
Tips Vill du lyxa till det kan du servera pajen nygräddad med glass till.

Recept // Fler frukt & bärrecept