Rotfruktssoppa med knaperstekt bacon

Du behöver 500 g soppgrönsaker t ex morötter, palsternackor, rotselleri och purjolök 0.5 l vatten 1 tärning hönsbuljong 1 msk matlagningsgrädde 60 g bacon i...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 500 g soppgrönsaker t ex morötter, palsternackor, rotselleri och purjolök
  • 0.5 l vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk matlagningsgrädde
  • 60 g bacon i strimlor
  • gräslök och lite strimlad morot

Gör så här

1
Skala och tvätta rent soppgrönsakerna och skär ner dem i mindre bitar för att minska koktiden.

2
Koka grönsakerna mjuka buljongen. Gör soppan slät med hjälp av en stavmixer. Runda av soppan genom att blanda ner grädden och smaka av med lite salt och svartpeppar.

3
Stek bacon i en het stekpanna tills den är knaperstekt. Slå upp soppan i serveringsskålar och toppa med bacon, gräslök och lite morotsstrimlor.


Kommentar:
Tillbehör: servera en äppelpaj med en god vaniljsås till efterrätt

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top