Rödbetsallad med pestokeso

Du behöver 2 st rödbetor ca 15 st 500 g pestokeso (finns att köpa färdig) Dressing: 1 dl olivolja god 3 msk balsamvinäger 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st rödbetor ca 15 st
  • 500 g pestokeso (finns att köpa färdig)

Dressing:

1 dl olivolja god
3 msk balsamvinäger
1 tsk örtsalt
1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk basilika färsk hackad

Gör så här

Skär bort blasten på rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Häll dressingen över rödbetorna. Lägg upp salladen i en skål och toppa med en klick pestokeso.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, fler recept hittar du under “passar till”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top