Du behöver

  • 2 dl fullkornsris
  • 240 g renskav
  • 1/2 msk smör
  • 1 stor morot, skalad och slantad
  • 1/2 purjolök, strimlad
  • ca 2 dl kålsallad, strimlad
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk salt
  • 1 krm enbär, grovmalen

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
2
Hetta upp en wokpanna eller djup stekpanna. Stek renskaven i smör. Tillsätt morot, purjolök och kålsallad efter 2 minuter. Ge grönsakerna lite färg.
3
Häll i lite grädde och lingonsylt och låt smakerna koka samman i någon minut. Smaka av med svartpeppar, salt och enbär. Servera renskavswoken tillsammans med riset.

Recept // Fler ris & grynrecept