Purjoris med räkor

Du behöver 4 port jasminris 1/2 purjolök 1 dl neutral olja till portionsformarna 1/2 huvud isbergssallad 1 burk (200 g) fiskbullar i buljong kajennpeppar 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 port jasminris
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl neutral olja till portionsformarna
  • 1/2 huvud isbergssallad
  • 1 burk (200 g) fiskbullar i buljong
  • kajennpeppar
  • 400 g skalade räkor
  • grovhackad färsk koriander
  • 1 burk (500 g) mango
  • 1 1/2 dl sötsur chilisås

Gör så här

1
1 Koka riset enligt påsens anvisning. Strimla och skölj purjon och låt den koka med. Olja 4 portionsformar frikostigt. Tryck ner det färdiga purjoriset till brädden i formarna och vänd upp på sköljd sallad på tallrikarna.

2
2 Låt fiskbullarna rinna av och halvera dem. Pudra lätt med kajennpeppar och ljumma ett par minuter i mikron, högsta effekt. landa med räkorna, vänd i koriander och lägg upp på tallrikarna.

3
3 Skär avrunnen mango i klyftor och lägg upp på portionerna. Droppa på chilisåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top