Potatis- och sellerigratäng

Du behöver 9 st potatis ca 800 g 1 st rotselleri ca 250 g 5 dl mjölk 1.5 msk fransk senap 1 tsk salt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis ca 800 g
  • 1 st rotselleri ca 250 g
  • 5 dl mjölk
  • 1.5 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar mald
  • 2 dl riven ost
  • 200 g skinka rökt i tunna skivor

Gör så här

1
Skala och skär potatis och selleri i tunna skivor.

2
Koka upp mjölken med senap, salt och peppar i en gryta, gärna plastbelagd. Lägg i potatis och selleri och låt koka utan lock cirka 12 minuter.

3
Fördela potatis och selleri med mjölken i fyra ugnssäkra portionsformar eller en stor form. Strö över osten.

4
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader cirka 15 minuter.

5
Snurra ihop skinkskivorna till rosor och lägg dem ovanpå gratängen.

6
Skivade tomater och bröd är gott att servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top