Ost- och olivmuffins

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1 krm salt 1 dl parmesanost riven 1 dl oliver halverade urkärnade 2 st ägg 2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
18 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl oliver halverade urkärnade
  • 2 st ägg
  • 2 msk olja
  • 1 dl filmjölk
  • kryddor till topping
  • muffinsformar ca 20 små

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och halverade oliver i en bunke. Vänd om så att oliverna blir lite mjöliga.

2
Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner i mjölblandningen. Blanda om ordentligt och arbeta samman till en deg. Klicka ut degen i formarna med en sked.

3
Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen cirka 6-8 minuter. Servera med någon av rörorna.


Kommentar:
Tips!
Fyllningen kan du välja själv. Vi valde ost och oliver. Andra förslag är rödlök och fetaost, bacon och soltorkade tomater, finhackade tomater, timjan och ost, ja listan göras lång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top