Örtostfyllda bröd

Du behöver 5 dl mjölk 50 g jäst 75 g smör rumsvarmt 2 tsk salt 2 msk honung 13 dl vetemjöl Fyllning: 3 st lökar...


2 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

3 st lökar röda
0.5 dl örtkrydda timjan, rosmarin och persilja
20 st svarta oliver
fetaost ca 250-350 g
grovsalt

Gör så här

1
Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen tills den känns smidig, låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

3
Skala och hacka löken, fräs den i smör ca fem minuter, hacka örterna och tillsätt dem samt delade svarta oliver.

4
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn kaka. Strö över grönsakerna samt fetaosten och rulla ihop.

5
Forma bröden till runda kransar och lägg dem på en smord bakplåt. Låt dem jäsa ca 20 minuter, snitta dem och strö över grovsalt.

6
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader under 10 minuter, sänk till 200 grader och grädda vidare i 25 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.


Kommentar:
Blanda och ge från vårt buffé-förslag!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top