Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 3 st lökar röda
  • 0.5 dl örtkrydda timjan, rosmarin och persilja
  • 20 st svarta oliver
  • fetaost ca 250-350 g
  • grovsalt

Gör så här

1
Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, honung och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen tills den känns smidig, låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
3
Skala och hacka löken, fräs den i smör ca fem minuter, hacka örterna och tillsätt dem samt delade svarta oliver.
4
Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en 1/2 cm tunn kaka. Strö över grönsakerna samt fetaosten och rulla ihop.
5
Forma bröden till runda kransar och lägg dem på en smord bakplåt. Låt dem jäsa ca 20 minuter, snitta dem och strö över grovsalt.
6
Grädda dem i nedre delen av ugnen i 250 grader under 10 minuter, sänk till 200 grader och grädda vidare i 25 minuter. Låt bröden svalna under bakduk.

Kommentar:
Blanda och ge från vårt buffé-förslag!


Recept // Fler övrigtrecept