Normans bästa bröd

Du behöver drygt 9 dl vetemjöl special 2 1/2 dl durumvetemjöl 1 msk salt 25 g torrjäst 5 dl kallt vatten Gör så här Blanda...


3 portioner

Du behöver

  • drygt 9 dl vetemjöl special
  • 2 1/2 dl durumvetemjöl
  • 1 msk salt
  • 25 g torrjäst
  • 5 dl kallt vatten

Gör så här

Blanda alla ingredienser samtidigt i en degbunke, gärna i bakmaskin, men spar lite vetemjöl till utbakning. Arbeta degen länge, cirka 10 minuter. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 40-60 minuter. Mjöla arbetsbänken och stjälp upp degen. Strö lite mjöl över degen och skär med degskrapa eller kniv ut till baguetter eller kuvertbröd och lägg på plåt. Sätt ugnen på 250 grader. Låt jäsa ytterligare cirka 50 minuter. Grädda tills brödet fått fin färg, 10-15 minuter för små bröd och 15-20 för de större.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top