Du behöver

  • 2 1/2 dl ris
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1.5 st chilipeppar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk korianderfrön stötta
  • 1 tsk farinsocker
  • 300 g nötkött t ex rostbiff
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 1/2-1 tsk salt
  • 400 g räkor tinade med skal
  • 2 st ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • Till servering:

  • mango chutney
  • rostad lök
  • chips (krupuk udang)

Gör så här

1
Skölj riset i kallt vatten och koka det enligt förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilipepparn - det blir mycket starkare med kärnor.
2
Fräs lök och peppar i oljan. Tillsätt koriander och lite socker. Tillsätt det kokta riset och fräs ytterligare en stund.
3
Strimla rostbiffen och stek den i lite olja. Skölj och strimla purjon, tillsätt till köttet och fräs alltsammans. Blanda kött och ris. Smaksätt med ketjap manis, soja och salt. Skala räkorna och blanda ner. Låt stå på svag värme.
4
Vispa upp äggen med lite salt och vatten. Stek en stor tunn omelett eller två mindre. Skär omeletten i strimlor och lägg ovanpå risrätten.

Recept // Fler skaldjurrecept