Medelhavsgratäng med oliver och feta

Du behöver 1 kg zucchini 4 st tomater 2 st rödlökar olivolja till formen salt, svartpeppar 1 st förpackning krossade tomater 250 g fetaost 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg zucchini
  • 4 st tomater
  • 2 st rödlökar
  • olivolja till formen
  • salt, svartpeppar
  • 1 st förpackning krossade tomater
  • 250 g fetaost
  • 0.5 kruka basilika plockade blad
  • 14 st oliver
  • bröd kokta gryn eller pasta till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva zucchinin. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken. Pensla grönsakerna med oljan och stek eller grilla dem gyllengula, cirka 1 minut på varje sida. Salta, peppra och ta upp grönsakerna på en tallrik.

2
Låt de krossade tomaterna få ett uppkok i en gryta. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg hälften av grönsakerna i en oljad ugnssäker form. Häll över det varma tomatkrosset, smula över hälften av fetaosten och strö över hälften av basilikabladen. Toppa med resten av grönsakerna och fetaosten. Sätt formen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och osten fått lite färg. Peppra och toppa med oliverna och resten av basilikabladen. Servera med gott bröd, kokta gryn eller pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top