Matig räksallad med ärtskott

Du behöver 1 st romansallad huvud 7 st potatis kokta 50 g ärtskott 300 g räkor skalade 5 st ägg (5 minuter koktid) salt och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st romansallad huvud
  • 7 st potatis kokta
  • 50 g ärtskott
  • 300 g räkor skalade
  • 5 st ägg (5 minuter koktid)
  • salt och svartpeppar

Dressing

1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
1 nypa salt
1 dl turkisk yoghurt
1 dl dill finhackad

Gör så här

1
Skölj salladen och bryt den i bitar, låt rinna av eller slunga

2
den torr.

3
Lägg upp salladen på ett stort salladsfat eller på fyra tallrikar.

4
Blanda ingredienserna i dressingen.

5
Dela potatisen i bitar och fördela över salladen. Strö över ärtskott och räkor.

6
Skala äggen och dela dem i halvor som placeras på toppen. Strö över flingsalt och peppar.

7
Servera genast med dressingen till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 339, Fett 17 g, Kolhydrater 17 g, Fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top