Lammfärsspett med mangosalsa

Du behöver 2 st mango 1 st avokado 3 st salladslökar strimlade 1 st lime saften och det yttersta gröna skalet från, finrivet 1 kruka...

Tillagningstid: 50 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st mango
  • 1 st avokado
  • 3 st salladslökar strimlade
  • 1 st lime saften och det yttersta gröna skalet från, finrivet
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar hackade
  • 1 st röd chili finhackad
  • salt
  • 1 kg lammfärs
  • 1 st ägg
  • 1.5 st gul lök riven
  • 3 st vitlöksklyftor rivna
  • 2 tsk harissa
  • 1 dl persilja grovhackad
  • 1 tsk salt
  • 20 st grillspett blötlagda

Gör så här

1
Skala mangon och skär loss köttet från kärnorna, tärna. Dela, kärna ur, gröp ur och tärna avokadoköttet. Lägg i skål och vänd ihop med limesaft, limeskal, koriander, chili och lite salt. Ställ kallt.

2
Sätt ugnen på grill. Arbeta samman lammfärs, ägg, lök, vitlök, harissa, persilja och salt till en jämn smet. Forma små avlånga bullar och trä upp på spetten. Lägg på plåt och grilla dem högt uppe i ugnen 8–10 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Kan serveras varma, ljumma eller kalla.

3
Tips! Harissa är en nordafrikansk chilipasta. Kan ersättas med sambal oelek eller chiliflakes.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top