Du behöver
- 0.75 dl ströbröd osötat
- 0.75 tsk salt 2 krm svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1.5 dl vatten
- 500 g lammfärs
- 1 msk smör att steka i
- 2 st fänkål stånd
- 1 l vatten + 2 tsk salt
- 4 prt couscous
- 1 st gul lök
- 1 tsk olivolja
- 1.5 tsk malen ingefära
- 1 näve russin
Gör så här
1
Häll ströbrödet i stor bunke med salt, peppar, vitlök och vatten. Rör om och låt svälla minst 10 minuter innan färsen blandas i, lite i taget. Forma åtta biffar med våta händer. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i lite smör. Salta och peppra.
2
Ansa fänkålen och koka dem mjuka i saltat vatten, 5–8 minuter. Ta upp, halvera och håll varmt. Spar kokvattnet till couscousen.
3
Grovhacka löken och låt den smälta i kastrull med oljan 5 minuter. Tillsätt ingefära, russin och fänkåls-vatten efter couscouspaketets mått. Koka upp under lock, blanda i cous-cous och låt svälla under lock.
Näringsvärde, Kcal 568, Fett 21 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g