Lammfärsbiffar med russincouscous

Du behöver 0.75 dl ströbröd osötat 0.75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st vitlöksklyfta pressad 1.5 dl vatten 500 g lammfärs 1 msk smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.75 dl ströbröd osötat
  • 0.75 tsk salt 2 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1.5 dl vatten
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk smör att steka i
  • 2 st fänkål stånd
  • 1 l vatten + 2 tsk salt
  • 4 prt couscous
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1.5 tsk malen ingefära
  • 1 näve russin

Gör så här

1
Häll ströbrödet i stor bunke med salt, peppar, vitlök och vatten. Rör om och låt svälla minst 10 minuter innan färsen blandas i, lite i taget. Forma åtta biffar med våta händer. Stek dem 3–4 minuter på varje sida i lite smör. Salta och peppra.

2
Ansa fänkålen och koka dem mjuka i saltat vatten, 5–8 minuter. Ta upp, halvera och håll varmt. Spar kokvattnet till couscousen.

3
Grovhacka löken och låt den smälta i kastrull med oljan 5 minuter. Tillsätt ingefära, russin och fänkåls-vatten efter couscouspaketets mått. Koka upp under lock, blanda i cous-cous och låt svälla under lock.


Kommentar:
Näringsvärde, Kcal 568, Fett 21 g, Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top