Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st potatis skalad, riven
  • 1 st gul lök riven
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk harissa chilipasta
  • 1 tsk färsk timjan finhackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 2 st burkar kikärter sköljda
  • 120 g bladspenat
  • 1 st knipplök halverad, skivad
  • 1 pkt fetaost tärnad
  • 15 st körsbärstomater klyftade
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • salt nymalen peppar
  • 1 kruka mynta de plockade bladen
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Blanda lammfärs, potatis, lök, ägg, harissa, timjan, salt och peppar. Forma åtta biffar. Stek i smör och olja i het panna. Lägg i ugnsform och låt stå i ugnen 10 minuter.
2
Vänd ihop kikärter, spenat, lök, fetaost, tomat, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
3
Hacka myntan och rör ner i yoghurten med lite salt och lite olivolja. Servera till sallad och biffar.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 589, Fett 31 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 8 g

Recept // Fler lammköttrecept