Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- salt, svartpeppar
- 500 g lammfärs
- 2 msk finhackade persiljeblad
- smör eller olivolja att steka i
- 2 dl matyoghurt
- 5 cm färsk ingefära
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 stort blomkålshuvud
- 4 portioner snabbcouscous
- 1/2 kalvbuljongtärning
- 1 msk olivolja
- 1 dl (sultan)russin
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i bunke, slå på vatten,1 tesked salt och 1 kryddmått peppar. Rör om, låt svälla 10 minuter.
2
Blanda i färsen och persiljan. Forma till 4 biffar, salta och peppra. Bryn i het panna i lite fett på bägge sidor. Sänk till låg värme och låt eftersteka 7 minuter under lock.
3
Smaksätt yoghurten med finriven ingefära, citronskal, salt och peppar.
4
Ansa kålen och koka mjuk i saltat vatten med 2 teskedar salt per liter vatten. Ta upp, håll varmt.
5
Mät upp vatten till couscousen, smula i buljongtärningen. Koka upp, tillsätt olja och russin, blanda i couscous och dra från värmen. Låt svälla under lock 5 minuter. Salta, peppra.