Kycklingköttbullar kort och gott

Du behöver 400 g Kronfågel kycklingfärs 1 dl havregryn 1 msk potatismjöl 1/2-3/4 dl mjölk 1 ägg 1 1/2 tsk salt 1-2 krm vitpeppar mald...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Kronfågel kycklingfärs
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2-3/4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar mald
  • 1-2 msk finhackad gul lök

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl med mjölk. Låt stå och svälla i ca 10 min.

2
Blanda sedan i kycklingfärs, ägg, kryddor och lök. Arbeta ihop till en smidig men ganska lös färs. Rulla köttbullar med vattensköljda händer, bryn i matfett och efterstek på svag värme.

3
Servera köttbullarna med kokt potatis, brun- eller gräddsås och lingon samt en sallad.

4
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top