Kokt fänkål med senapsdressing

Du behöver 3 st fänkålsstånd vatten salt Senapsdressing: 0.5 dl olivolja 2 tsk senap fransk av dijontyp 0.5 tsk citronsaft 2 krm pepparmix 1 krm...


6 portioner

Du behöver

  • 3 st fänkålsstånd
  • vatten
  • salt

Senapsdressing:

0.5 dl olivolja
2 tsk senap fransk av dijontyp
0.5 tsk citronsaft
2 krm pepparmix
1 krm salt

Gör så här

1
Ansa och dela varje fänkålsstånd i 4 delar. Koka upp en bottenskyla lättsaltat vatten i en traktörpanna. Lägg i fänkålen och låt den koka under lock, 10-15 minuter, tills den är mjuk men ändå har lite spänst kvar. Låt den rinna av väl.

2
Vispa samman rumstempererad olja, senap och citronsaft tills blandningen tjocknar. Smaksätt med pepparmix och salt.

3
Servera fänkålen varm, ljummen eller kall med en klick senapsdressing.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top