Du behöver
- 250 g kassler
- 4 kokta skalade potatisar
- 1 liten purjolök
- 1/2 röd paprika
- 1 msk smör eller margarin
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 2 krm salt
- 1 krm pepparmix
- 1-2 msk riven mager ost
- Att servera till:
- blandad sallad
- knäckemackor
Gör så här
1
Strimla kasslern. Skiva potatisarna. Skölj, ansa och strimla purjon. Kärna ur och skiva paprikan.
2
Fräs purjo och paprika i matfett tills alltsammans är mjukt utan att ha fått färg.
3
Varva potatis, kassler och grönsaker i en ugnssäker form.
4
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Strö över ost.
5
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 25-30 minuter.
6
Bjud kasslergratängen med en blandad sallad och knäckemackor.