Kasslergratäng med sallad och knäckebröd

Du behöver 250 g kassler 4 kokta skalade potatisar 1 liten purjolök 1/2 röd paprika 1 msk smör eller margarin 2 ägg 2 dl mjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 250 g kassler
  • 4 kokta skalade potatisar
  • 1 liten purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm pepparmix
  • 1-2 msk riven mager ost
  • Att servera till:
  • blandad sallad
  • knäckemackor

Gör så här

1
Strimla kasslern. Skiva potatisarna. Skölj, ansa och strimla purjon. Kärna ur och skiva paprikan.

2
Fräs purjo och paprika i matfett tills alltsammans är mjukt utan att ha fått färg.

3
Varva potatis, kassler och grönsaker i en ugnssäker form.

4
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen. Strö över ost.

5
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 25-30 minuter.

6
Bjud kasslergratängen med en blandad sallad och knäckemackor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top