RECEPT FRÅN IK

Kantarellsoppa med rosmaringrädde

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor skalade
  • smör
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond (Bong)
  • 3 dl grädde
  • maizena ev
  • Rosmaringrädde:

  • 1 st rosmarin eller 1
  • 2 tsk salt grovt
  • 3 dl grädde
  • salt peppar och citronsaft

Gör så här

1
Borsta kantarellerna eller skölj dem om de är jordiga. Spara några kantareller till servering. Skala schalottenlöken och skär den och vitlöken i mindre bitar.
2
Fräs löken med kantarellerna i lite smör. Häll på vattnet, buljongen och grädden.
3
4
Låt koka till en krämig konsistens. Red eventuellt med lite maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
5
6
Stöt rosmarinen med saltet i en mortel. Vispa grädden. Vänd ner rosmarinen och saltet i grädden. Servera till soppan.

Kommentar:
Detta är ett recept i en trerättersmiddag som tv-kocken Tina Nordström tagit fram.


Recept // Fler svamprecept