Kantarellrisotto med halloumi

Du behöver 300 g kantareller ansade 1 msk olivolja 2 st rödlökar 4 dl avorioris 1 msk olivolja 9 dl vatten 1 dl vin torrt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kantareller ansade
  • 1 msk olivolja
  • 2 st rödlökar
  • 4 dl avorioris
  • 1 msk olivolja
  • 9 dl vatten
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 150 g haricots verts
  • 250 g halloumiost
  • 2 dl hårdost nyriven lagrad
  • svartpeppar
  • gröna blad till servering

Gör så här

1
Fräs kantarellerna lätt i olja i stekpanna, ta upp. Finklyfta skalad rödlök och låt den småfräsa i samma fett 7–10 minuter på svag värme, ta upp. Använd sedan samma stekpanna till halloumin i sista stund.

2
Fräs samtidigt riset med olja i rymlig gryta. Koka upp vatten och vin med buljongtärningarna i egen kastrull, låt småputtra hela tiden, under lock. (Koka bönorna i buljongen, cirka 5 minuter medan risotton rörs, ta upp.)

3
Häll 1–2 deciliter av buljongen i riset och sjud på svag värme under långsam omrörning tills riset absorberat vätskan. Tillsätt då ytterligare vätska decilitervis, och upprepa. Rör hela tiden, det är så konsistensen blir bäst.

4
Smaka av när buljongen börjar ta slut. Riset ska vara mjukt och krämigt med aningen fast kärna. Annars får mera sjudande vatten tillsättas.

5
Stek skivad halloumi på hög värme i lite olja medan svamp, lök och ost blandas ner i risotton. Servera risotton bums med gröna blad, bönor och halloumi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top