Kålpaj med ost och oregano

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: broccolibuketter ca 300 g 100 g grönkål förvälld och hackad 4...


4 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

broccolibuketter ca 300 g
100 g grönkål förvälld och hackad
4 st ägg
100 g philadelphiaost
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
2 dl riven ost gärna grevé

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Gör den gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop. Låt degen ligga kvar och vila en stund.

3
Tryck sedan ut den i en form med hög kant och helst med löstagbar botten. Tryck ut pajdegen och låt den gå minst halvvägs upp på kanten. Pricka lätt med en gaffel i botten. Grädda pajskalet cirka 15 minuter.

4
Förväll broccolibuketterna helt hastigt, högst 2 minuter, och spola dem sedan i kallt vatten för att behålla den vackra gröna färgen. Låt broccolin rinna av väl. Krama lätt ur överflödigt vatten.

5
Placera broccolin på pajbottnen. Strö över grönkål.

6
Rör samman äggen med philadelphiaost, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajformen och strö över den rivna osten. Grädda pajen 40-45 minuter. Kontrollera att den stannat i mitten. Täck formen med smörpapper mot slutet om pajen ser mörk ut.


Kommentar:
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top