Julköttbullar med brynt lök

Du behöver 1 st gul lök hackad 1 msk smör 1 tsk strösocker 500 g fläskfärs 500 g nötfärs 1 st gul lök råriven på...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • 500 g fläskfärs
  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök råriven på grova sidan
  • 2 st potatis kalla, kokta potatisar, rivna på fina sidan
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen
  • smör till stekning

Gör så här

1
Bryn den hackade löken i smör, strö över sockret mot slutet. Låt svalna. Arbeta ihop den brynta löken med fläskfärs, nötfärs, råriven lök, potatis, ägg, mjölk, salt och nymalen vitpeppar.

2
Rulla fina köttbullar och stek dem i omgångar på medelstark värme i en blandning av smör och rapsolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top