Julgryta på högrev med kanel och fikon

Du behöver 2 kg högrev 200 g torkade fikon 1 st gul lök 4 st vitlöksklyftor skalade 2 tsk timjan olivolja 2 msk tomatpuré 7...

Tillagningstid: 180 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 kg högrev
  • 200 g torkade fikon
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor skalade
  • 2 tsk timjan
  • olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 7 dl rödvin
  • 1 dl balsamico
  • 1 l kalvfond
  • 2 st kanelstång
  • 2 st lagerblad
  • 20 st steklök
  • majsena till avredning
  • 5 st fikon färska
  • 0.5 msk strösocker
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk persilja strimlad

Gör så här

1
Skär köttet i 4 x 4 centimeter stora tärningar. Skiva torkade fikon, lök och vitlök tunt. Fräs kött, fikon, lök, vitlök och timjan i olivolja.

2

3
Tillsätt tomatpuré och fräs med i slutet. Häll på rödvin, balsamico och kalvfond så det täcker drygt, lägg i kanel och lagerblad. Låt sjuda cirka 2 timmar tills köttet är mört.

4

5
Skala steklöken och tillsätt när det återstår cirka 10 minuter. Red eventuellt av med majsena utblandat i lite vatten. Klyfta fikonen och lägg i fyra av dem precis innan servering. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Garnera med strimlad persilja och resten av fikonklyftorna. Servera gärna med matlagningsyoghurt och kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top