Du behöver
- 2 kg högrev
- 200 g torkade fikon
- 1 st gul lök
- 4 st vitlöksklyftor skalade
- 2 tsk timjan
- olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 7 dl rödvin
- 1 dl balsamico
- 1 l kalvfond
- 2 st kanelstång
- 2 st lagerblad
- 20 st steklök
- majsena till avredning
- 5 st fikon färska
- 0.5 msk strösocker
- salt, svartpeppar
- 2 msk persilja strimlad
Gör så här
1
Skär köttet i 4 x 4 centimeter stora tärningar. Skiva torkade fikon, lök och vitlök tunt. Fräs kött, fikon, lök, vitlök och timjan i olivolja.
2
3
Tillsätt tomatpuré och fräs med i slutet. Häll på rödvin, balsamico och kalvfond så det täcker drygt, lägg i kanel och lagerblad. Låt sjuda cirka 2 timmar tills köttet är mört.
4
5
Skala steklöken och tillsätt när det återstår cirka 10 minuter. Red eventuellt av med majsena utblandat i lite vatten. Klyfta fikonen och lägg i fyra av dem precis innan servering. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Garnera med strimlad persilja och resten av fikonklyftorna. Servera gärna med matlagningsyoghurt och kokt potatis.