Indonesisk gryta

Du behöver 500 g skinka eller bog 1 st gul lök Marinad: 0.5 dl soja 1.5 dl äppeljuice 1.5 tsk curry 0.5 tsk ingefära mald...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g skinka eller bog
  • 1 st gul lök

Marinad:

0.5 dl soja
1.5 dl äppeljuice
1.5 tsk curry
0.5 tsk ingefära mald
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl

Gör så här

1
Skär skinkan i strimlor samt skala och hacka löken. Häll ingredienserna till marinaden i en skål och blanda den med kött och lök.

2
Marinera i kylskåp 1-2 timmar eller kortare tid. Lägg över allt i en kastrull, rör ner mjölet i den kalla grytan och låt grytan sjuda under lock cirka 15 minuter. Servera med ris, bananskivor och russin. Till fest kan du gärna lägga till exempelvis ananas, jordnötter och mango chutney.


Kommentar:
En gryta behöver inte ta så lång tid att laga. Gör den till vardags av griskött som är mört och blir färdigt på några minuter. Det är dessutom onödigt att först bryna köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top