Du behöver
- 2 pkt à 3 dl färdig citronsås
- saften av 1 citron
- salt
- 2 gula lökar
- 600 g färsk eller tinad lårkycklingfilé
- 300 g ätfärdiga minimorötter
- 250 g grön sparris
- 1 knippe dill
Gör så här
1
1 Värm upp såsen i minst 4-liters plastbelagd gryta, smaka av den med citron och salt.
2
Halvera, skala och klyfta löken, lägg den i såsen och låt
3
puttra på knapp medelvärme utan lock.
4
2 Ansa kycklingen, dela till grytbitar. Lägg ner i grytan tillsammans med sköljda morötter. Låt sjuda 10 minuter.
5
3 Skölj sparrisen och skär bort träiga basdelar. Bita resten i 5-centimetrar. Lägg allt utom topparna i grytan, sjud 5 minuter. Lägg nu i topparna och låt allt sjuda 5 minuter under lock.
6
Servera med kokt potatis.