Hönsfrikassé med citron- och dillsås

Du behöver 2 pkt à 3 dl färdig citronsås saften av 1 citron salt 2 gula lökar 600 g färsk eller tinad lårkycklingfilé 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt à 3 dl färdig citronsås
  • saften av 1 citron
  • salt
  • 2 gula lökar
  • 600 g färsk eller tinad lårkycklingfilé
  • 300 g ätfärdiga minimorötter
  • 250 g grön sparris
  • 1 knippe dill

Gör så här

1
1 Värm upp såsen i minst 4-liters plastbelagd gryta, smaka av den med citron och salt.

2
Halvera, skala och klyfta löken, lägg den i såsen och låt

3
puttra på knapp medelvärme utan lock.

4
2 Ansa kycklingen, dela till grytbitar. Lägg ner i grytan tillsammans med sköljda morötter. Låt sjuda 10 minuter.

5
3 Skölj sparrisen och skär bort träiga basdelar. Bita resten i 5-centimetrar. Lägg allt utom topparna i grytan, sjud 5 minuter. Lägg nu i topparna och låt allt sjuda 5 minuter under lock.

6
Servera med kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top