Halstrad lax med fänkål och quinoa

Du behöver 2 fänkålsstånd (400 g) 2 msk olivolja 1 msk pressad citron 1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar 2 dl quinoa 4 portionsbitar benfri...


4 portioner

Du behöver

  • 2 fänkålsstånd (400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl quinoa
  • 4 portionsbitar benfri lax (130–150 g)
  • 1 msk matolja
  • 1 dl matlagningsyoghurt 8 %

Gör så här

1
1 Ansa fänkålen och strimla den tunt. Vänd ihop den med olivolja, citron, salt och peppar.

2
2 Koka quinoan enligt anvisning.

3
3 Halstra laxen i het panna i lite olja, 2 minuter per sida.

4
4 Servera med fänkål, quinoa och en klick yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top