Grön ärtsoppa med kajennkesella

Du behöver 1 st schalottenlök 0.5 msk smör 7 dl vatten 1 st köttbuljongtärning 500 g ärter tinade 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 0.5...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 msk smör
  • 7 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 500 g ärter tinade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 tsk strösocker

Kajennkesella:

2 dl kesella mager
0.5 tsk salt
1.5 krm kajennpeppar

Gör så här

1
1. Hacka löken riktigt fint och fräs den på knapp medelvärme i smör i soppkastrullen. Slå på vatten, koka upp under lock på hög värme med buljongtärningen.

2
2. Lägg ärterna i kokande buljong, låt sjuda 3 minuter och mixa sedan alltsammans. Häll tillbaks i kastrullen och smaka av med salt, peppar och socker

3
Kajennkesellan:

4
Smaksätt kesella med salt och kajennpeppar (smaka med lilla mängden först) eller 1/2 finhackad chilifrukt.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Tag en grönsaksbuljongtärning i stället för köttbuljong så blir rätten helt vegetarisk. Ersätt schalottenlök med en liten gul lök eller silverlök. Smaksätt kesellan med vitlök.
Till denna rätt passar äppelpannkakan perfekt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top