Grillad kycklingfilé med nudelsallad

Du behöver 600 g majskycklingfilé med skinn matolja salt nymalen svartpeppar Ponzudressing: 12 cm ingefära 1.25 dl soja 0.5 dl risvinäger 0.5 dl råsocker 2...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g majskycklingfilé med skinn
  • matolja
  • salt nymalen svartpeppar

Ponzudressing:

12 cm ingefära
1.25 dl soja
0.5 dl risvinäger
0.5 dl råsocker
2 msk citronsaft färskpressad
2 msk limesaft färskpressad

Nudelsallad:

250 g risnudlar tunna
0.33 st gurka skalad, urkärnad
1 st morot skalad
70 g sockerärter
0.5 st rödlök
50 g alfalfagroddar
1 dl salta cashewnötter hackade
2 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en grillpanna. Gnid filéerna med lite olja och salta och peppra generöst runtom. Grilla dem i het panna till fin färg, lägg i ugnsform, sätt en (probe)termometer i tjockaste delen av filén, stek i ugnen till en innertemperatur på 68 grader. Ta ut och låt vila i tio minuter.

2
Ponzudressing:

3
Skala och riv ingefäran fint, pressa saften ur rivet och mät upp 1 matsked ingefärssaft i en skål. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen och rör om tills sockret löst sig.

4
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola av i kallt vatten. Finstrimla gurka, morot och sockerärter. Skala och finhacka löken. Lägg nudlarna i en stor skål, klipp dem några gånger med sax. Vänd ihop med grönsaker, groddar och hälften av dressingen.

5
Skiva kycklingen, servera med salladen, strö över nötter och frön, servera med resten av dressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top