RECEPT FRÅN IK

Grillad kycklingfilé med nudelsallad

Av .

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g majskycklingfilé med skinn
  • matolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • Ponzudressing:

  • 12 cm ingefära
  • 1.25 dl soja
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl råsocker
  • 2 msk citronsaft färskpressad
  • 2 msk limesaft färskpressad
  • Nudelsallad:

  • 250 g risnudlar tunna
  • 0.33 st gurka skalad, urkärnad
  • 1 st morot skalad
  • 70 g sockerärter
  • 0.5 st rödlök
  • 50 g alfalfagroddar
  • 1 dl salta cashewnötter hackade
  • 2 msk sesamfrön rostade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en grillpanna. Gnid filéerna med lite olja och salta och peppra generöst runtom. Grilla dem i het panna till fin färg, lägg i ugnsform, sätt en (probe)termometer i tjockaste delen av filén, stek i ugnen till en innertemperatur på 68 grader. Ta ut och låt vila i tio minuter.
2
Ponzudressing:
3
Skala och riv ingefäran fint, pressa saften ur rivet och mät upp 1 matsked ingefärssaft i en skål. Blanda med resten av ingredienserna till dressingen och rör om tills sockret löst sig.
4
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola av i kallt vatten. Finstrimla gurka, morot och sockerärter. Skala och finhacka löken. Lägg nudlarna i en stor skål, klipp dem några gånger med sax. Vänd ihop med grönsaker, groddar och hälften av dressingen.
5
Skiva kycklingen, servera med salladen, strö över nötter och frön, servera med resten av dressingen.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept