Grillad kyckling med somrig sallad

Du behöver 600 g kycklinglårfilé med skinn 1 tsk chiliflakes 1 msk olivolja 1 tsk honung salt nymalen svartpeppar 0.5 st vattenmelon (ca 600 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé med skinn
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 st vattenmelon (ca 600 g)
  • 150 g fetaost i bit
  • 2 st avokado mogna
  • 1 kruka mynta bladen
  • 3 msk olivolja

Gör så här

1
Vänd ihop kycklingen med chili­flakes, olivolja, honung. Låt stå medan du gör salladen.

2
Tärna melonens fruktkött, bryt fetaosten i bitar, skala och skär avokadon i bitar, vänd försiktigt ihop allt och strimla och strö över myntabladen. Peppra.

3
Stek eller grilla kycklinglårfiléerna 6–7 minuter per sida. Låt vila och skiva sedan.

4
Ringla olivolja över salladen och servera till kycklingen.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 609, fett 35 g, kolhydrater 35 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top