Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé med skinn
- 1 tsk chiliflakes
- 1 msk olivolja
- 1 tsk honung
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 st vattenmelon (ca 600 g)
- 150 g fetaost i bit
- 2 st avokado mogna
- 1 kruka mynta bladen
- 3 msk olivolja
Gör så här
1
Vänd ihop kycklingen med chiliflakes, olivolja, honung. Låt stå medan du gör salladen.
2
Tärna melonens fruktkött, bryt fetaosten i bitar, skala och skär avokadon i bitar, vänd försiktigt ihop allt och strimla och strö över myntabladen. Peppra.
3
Stek eller grilla kycklinglårfiléerna 6–7 minuter per sida. Låt vila och skiva sedan.
4
Ringla olivolja över salladen och servera till kycklingen.
Näringsvärde: kcal 609, fett 35 g, kolhydrater 35 g, fibrer 5 g