Grillad halloumi och paprikasallad med kornris

Du behöver 2 dl kornris eller dinkelris 1/2 burk grillad paprika ca 20 svarta oliver flingsalt och svartpeppar 1 paket (250 g) halloumiost timjan till...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl kornris eller dinkelris
  • 1/2 burk grillad paprika
  • ca 20 svarta oliver
  • flingsalt och svartpeppar
  • 1 paket (250 g)
  • halloumiost
  • timjan till garnering
  • 1 ask (250 g) hummus med soltorkade tomater

Gör så här

1
1 Koka kornris (förkokta grova korngryn) eller dinkelris enligt anvisning på förpackningen. Spola grynen kalla i en sil under kallvattenkranen. Låt droppa av väl.

2

3
2 Strimla paprikorna, fördela dem och oliverna på tallrikarna och strö över kornriset. Smula över salt och mal över peppar från kvarn.

4

5
3 Skär halloumiosten i fyra skivor från den bredaste sidan så att skivorna blir så stora som möjligt. Hetta upp grillpannan, pensla den med olja och grilla ostskivorna 1–2 minuter på båda sidor tills de är genomvarma. Går även bra steka i panna. Lägg skivorna ovanpå salladen, garnera med timjan och servera med en hummusröra (kikärtsröra). Bjud fullkornsbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top