Grekisk sallad med grillad kyckling

Du behöver 3 dl couscous eller bulgur 1 st rödlök liten 1 st gurka 1 st cocktailtomater 250 g 1 st paprika gul eller röd...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl couscous eller bulgur
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st gurka
  • 1 st cocktailtomater 250 g
  • 1 st paprika gul eller röd
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 3 msk rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 14 st oliver
  • 1 st kruka mynta eller basilika
  • 1 bitar fetaost (ca 100 g)
  • 4 st kycklingklubbor färdiggrillade

Gör så här

1
Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

2
Skala och hacka löken. Skär gurkan i bitar. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

3
Blanda lök, salt, peppar, vinäger och olja i en stor skål. Vänd ner grönsakerna, oliverna och myntan och låt marinera medan grynen svalnar. Vänd ner grynen och smula över fetaosten precis innan serveringen. Servera med kycklingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top