RECEPT FRÅN IK

Gorgonzola- och kronärtskockspizza

Av .

Tillagningstid: 120 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st pizzabotten
  • Topping

  • 0.5 st sats tomatsås
  • 2.5 dl pizzaost riven
  • 7 st kronärtskockor i bitar
  • 75 g gorgonzolaost
  • 0.5 st rödlök i tunna ringar
  • 1 st rosmarinkvist plockade blad
  • 1 msk pinjenötter rostade

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Sätt in en ugnsplåt.
2
Bred tomatsåsen på pizzan. Toppa med den rivna osten. Lägg på kronärtskockorna. För­dela gorgonzolan i små bitar mel­lan skockorna. Dra över pizzan med papperet på den heta plåten. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Toppa med lökringar, rosmarinblad och pinjenötter.

Kommentar:
Servera gärna med enkel pizzasallad på färsk kål och några bittra salladsblad smaksatt med vit balsamvinäger, salt och socker.


Recept // Fler ostrecept