Du behöver
- 1 l Ljummet vatten
- 50 g jäst
- salt
- 16.5 dl vetemjöl special
Gör så här
Blanda allt utom mjölet i en stor bunke eller i matberedarskålen. Arbeta successivt in mjölet tills degen är smidig och släpper kanterna. I maskin tar det cirka 10 och för hand 15 minuter. Låt degen jäsa i 1 timme. Häll upp den på mjölat bakbord. Forma den till en rektangel och skär den i fyra delar. Tvinna sedan varje längd försiktigt i lite mjöl och lägg på papprad plåt. Det speciella med de här baguetterna är att man inte knådar degen. Låt dem jäsa i 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i 10 minuter och sänk sedan temperaturen till 200 grader. Grädda i 10 minuter till. Låt dem svalna på galler.
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.