Gårdens baguetter

Du behöver 1 l Ljummet vatten 50 g jäst salt 16.5 dl vetemjöl special Gör så här Blanda allt utom mjölet i en stor bunke...


4 portioner

Du behöver

  • 1 l Ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • salt
  • 16.5 dl vetemjöl special

Gör så här

Blanda allt utom mjölet i en stor bunke eller i matberedarskålen. Arbeta successivt in mjölet tills degen är smidig och släpper kanterna. I maskin tar det cirka 10 och för hand 15 minuter. Låt degen jäsa i 1 timme. Häll upp den på mjölat bakbord. Forma den till en rektangel och skär den i fyra delar. Tvinna sedan varje längd försiktigt i lite mjöl och lägg på papprad plåt. Det speciella med de här baguetterna är att man inte knådar degen. Låt dem jäsa i 15 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden i 10 minuter och sänk sedan temperaturen till 200 grader. Grädda i 10 minuter till. Låt dem svalna på galler.


Kommentar:
Receptet kommer från Långängens gård på Lidingö. Fler recept, se länkar nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top