Fyllda zucchiniskivor

Du behöver 3 st zucchini ca 800 g Fyllning: 100 g skinka rökt 2 msk smör eller margarin 10 st gröna oliver urkärnade och finhackade...

Tillagningstid: 20 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 3 st zucchini ca 800 g

Fyllning:

100 g skinka rökt
2 msk smör eller margarin
10 st gröna oliver urkärnade och finhackade
2 st vitlöksklyftor finhackade
250 g keso naturell
1.5 tsk färsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
parmesanost riven

Gör så här

1
Skölj zucchinierna och skär dem i tjocka skivor, cirka 2 cm. Skär ut lite av kärnhuset i varje skiva, men inte helt igenom. Spara kärnhusen. Lägg över skivorna på papprad plåt och stek dem i 225 graders ugnsvärme, 5-6 minuter på varje sida.

2
Hacka samman skinka, oliver, vitlök och zucchinikärnhusen.

3
Smält matfettet i en stekpanna och fräs upp blandningen i några minuter. Blir det mycket vätska så slå av lite. Krydda blandningen och tillsätt keson. Rör om ordentligt.

4
Fyll zucciniskivorna med röran och strö över lite finriven parmesanost.

5
Gratinera i ugnen i cirka 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top