Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.5 msk vatten mjölk eller grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk olja smör eller margarin
  • 1.5 msk Parmesan eller grevéost
  • Att servera till:

  • 1 st bifftomat
  • lök några skivor gul
  • 0.5 st avokado
  • basilikablad några färska
  • balsamvinäger några droppar
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

1
Vispa samman ägg, vätska, salt och peppar, så att allt nätt och jämnt blandas.
2
3
Bryn matfettet i en liten stekpanna, gärna av teflontyp, så att omeletten lätt lossar.
4
5
Häll i omelettsmeten. Rör om med en plastgaffel vartefter att smeten stelnar. Fortsätt att röra försiktigt tills all smet stelnat. Strö till sist över osten och låt den smälta. Omeletten ska vara krämig på ytan och ha fin färg på undersidan när den är klar.

Kommentar:
Servera med tomatsallad och bröd. Välj bröd till som passar vid glutenintolerans.

Recept // Fler ägg & mejerirecept