Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 400 g nötfärs
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin mald eller hel
- 80 g färsk babyspenat
- 1 st citron saften av 1 stor
- salt och peppar
Till servering
400 g matvete kokt
0.5 dl aprikoser torkade, strimlade
Gör så här
1
1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs den mjuk i 1 msk olja, lägg över på ett fat.
2
2. Fräs färsen med resten av oljan, krydda med spiskummin. Tillsätt lök och spenat. Häll på 1 dl vatten som får puttra in. Vänd runt.
3
3. Pressa över citronsaften. Smaka av väl med salt och peppar.
4
4. Skölj matvetet i ett durkslag. Värm det i en panna med ytterst lite vatten. Servera färsen med vetet. Strö gärna över lite aprikoser vid servering.
Näringsvärde:
Kcal 454
Fett 23 g
Kolhydrater 29 g
Fibrer 6 g