Citronkyckling i ugn

Du behöver kyckling en färsk 2 st citron 2 st vitlöksklyftor 1.5 msk olja salt, svartpeppar 2 msk farinsocker brunt Gör så här 1 Stycka...


4 portioner

Du behöver

  • kyckling en färsk
  • 2 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olja
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk farinsocker brunt

Gör så här

1
Stycka kycklingen i 8 delar. Skär en av citronerna i 8 skivor. Lägg citronskivorna i botten på en ugnsfast form och lägg kycklingdelarna ovanpå. Blanda samman saften av den andra citronen med pressad vitlök och häll över kycklingen. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp i cirka 6 timmar.

2
Värm ugnen till 200 grader.

3
Tag upp kycklingdelarna ur marinaden och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingdelarna runtom. Salta och peppra.

4
Klä en långpanna med aluminiumfolie och lägg i kycklingdelarna. Strö över farinsocker. Tillaga kycklingen i ugn i cirka 20 minuter, eller tills den är genomstekt.

5
Servera gärna med klyftpotatis och en kall sås blandad av lätt crème fraîche, senap, några droppar citronsaft, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top