Chili con carne med haricots verts

Du behöver 500 g nötfärs 1 msk rapsolja 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 röd chili, hackad 3 dl vatten 2 msk koncentrerad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, hackad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 3 burkar bönor, sköljda (750 g), kidney, black-eye eller vita.
  • 50 g grillad paprika (burk), hackad
  • 6 soltorkade tomater, finhackade
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts, kokta

Gör så här

1
1 Bryn färsen ordentligt i oljan. Fräs med lök, vitlök och chili under de sista minuterna, lägg över i en gryta.

2
2 Häll på vatten, fond, bönor, grillad paprika, soltorkade tomater och soja. Koka ihop sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
3 Servera med kokta haricots verts och ett gott bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top