Du behöver
- 500 g nötfärs
- 1 msk rapsolja
- 2 gula lökar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, hackad
- 3 dl vatten
- 2 msk koncentrerad kalvfond
- 3 burkar bönor, sköljda (750 g), kidney, black-eye eller vita.
- 50 g grillad paprika (burk), hackad
- 6 soltorkade tomater, finhackade
- 1 msk kinesisk soja
- salt och peppar
- 150 g haricots verts, kokta
Gör så här
1
1 Bryn färsen ordentligt i oljan. Fräs med lök, vitlök och chili under de sista minuterna, lägg över i en gryta.
2
2 Häll på vatten, fond, bönor, grillad paprika, soltorkade tomater och soja. Koka ihop sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
3 Servera med kokta haricots verts och ett gott bröd.