Champinjonsoppa med rimmat fläsk

Du behöver 600 g champinjoner, skivade smör 1/2 gul lök, hackad 6 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 hönsbuljongtärning 300 g bogfläsk,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g champinjoner, skivade
  • smör
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g bogfläsk, strimlat
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • lite olivolja
  • bröd

Gör så här

1
Bryn champinjonerna i smör, fräs med löken mot slutet. Lägg undan en fjärdedel på en tallrik.

2
Lägg resten i en kastrull och

3
häll på vatten, grädde, mjölk och lägg i buljongtärningen. Koka

4
i 7–8 minuter.

5
Stek fläsket ganska hårt.

6
Mixa soppan slät med stavmixer, salta och peppra. Tillsätt de stekta champinjonerna och gräslök. Servera soppan med fläsket, lite olivolja och ett gott bröd till exempel fullkornsbaguette.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 497,
Fett 33 g,
Kolhydrater 21 g,
Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top