Du behöver
- 600 g champinjoner, skivade
- smör
- 1/2 gul lök, hackad
- 6 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 hönsbuljongtärning
- 300 g bogfläsk, strimlat
- salt och peppar
- 2 msk hackad gräslök
- lite olivolja
- bröd
Gör så här
1
Bryn champinjonerna i smör, fräs med löken mot slutet. Lägg undan en fjärdedel på en tallrik.
2
Lägg resten i en kastrull och
3
häll på vatten, grädde, mjölk och lägg i buljongtärningen. Koka
4
i 7–8 minuter.
5
Stek fläsket ganska hårt.
6
Mixa soppan slät med stavmixer, salta och peppra. Tillsätt de stekta champinjonerna och gräslök. Servera soppan med fläsket, lite olivolja och ett gott bröd till exempel fullkornsbaguette.
Näringsvärde:
Kcal 497,
Fett 33 g,
Kolhydrater 21 g,
Fibrer 4 g