Du behöver
- högrev (eller märgpipa)
- smör eller margarin
- 2.5 msk vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1 tsk kryddpepparkorn
- 6 st lagerblad
- 2 st flaskor porter eller mörkt öl
- 2 st lökar stora gula
- timjankvist en färsk
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 msk brun farin (eller råsocker)
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk japansk soja
Att äta till:
pommes frites
vinbär röda
endivesallad strimlad, med rödlöksringar
Restaurang London Tavern vid Place Luxembourg är bara en av många restauranger i Bryssel som på menyn har Carbonnades flamande. Köttet
kokas med diverse kryddor i ölsorten Leffe brune, det mörka alternativet till Leffe blonde, och blir en fint smakrik rätt. Rätten liknar en korsning mellan sjömansbiff och kalops och är i lätt försvenskat skick en utmärkt bjudrätt.