Du behöver

  • 500 g räkor djupfrysta med skal
  • 1 st halvbaguette butiksbakad
  • majonnäs ca 1 1/2 dl
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 dl majsolja
  • persiljeblad en handfull

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Skär baguetten i ungefär centimetertjocka skivor. Blanda majonnäsen med pressad vitlök. Kör olja och persiljeblad i matberedare eller mixer så att oljan blir fint grön. Rör ner den i majonnäsen.
2
Bred den gröna majonnäsen på baguetteskivorna och lägg upp dem på fat eller ett bräde. Fördela räkorna rättvist på brödskivorna.

Kommentar:
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt - kräftskivan. För fler recept klicka på länkarna under "passar till".


Recept // Fler skaldjurrecept