Balsamlamm med bönsallad

Du behöver 8 smålökar 8 klyftor vitlök 1 burk stora vita bönor 12 svarta (urkärnade) oliver 1 liten squash 0,5 msk olivolja flingsalt, svartpeppar 8...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 smålökar
  • 8 klyftor vitlök
  • 1 burk stora vita bönor
  • 12 svarta (urkärnade) oliver
  • 1 liten squash
  • 0,5 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 8 småtomater, halverade
  • några salladsblad
  • 4–8 skivor lammstek (2 cm tjocka)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk (mörk) majsenaredning
  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

1
Skala lök och vitlök, koka 5 minuter i saltat vatten och låt sedan rinna av. Skölj bönorna i sil, låt rinna av.

2
Stek skivad squash i oljan, salta och peppra. Ta upp. Tomaterna steks och kryddas på samma sätt. Vänd samman lök, vitlök, bönor, squash, tomat och riven sallad i vid skål.

3
Torka av köttet. Det spelar ingen roll om skivorna har ben eller ej. Stek på bägge sidor i smör, salta och peppra under tiden. Späd med vatten, vinäger och fond. Sänk värmen till svag och lägg på lock. Låt puttra omkring 15 minuter.

4
Ta upp köttet, håll varmt. Smaka av skyn med socker, och mer salt om så behövs. Blanda ner redningen i sjudande sky, lägg i köttet och strö på strimlad basilika. Låt puttra under lock 1 minut före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top