Du behöver
- 8 smålökar
- 8 klyftor vitlök
- 1 burk stora vita bönor
- 12 svarta (urkärnade) oliver
- 1 liten squash
- 0,5 msk olivolja
- flingsalt, svartpeppar
- 8 småtomater, halverade
- några salladsblad
- 4–8 skivor lammstek (2 cm tjocka)
- 2 msk smör
- 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
- 3 dl vatten
- 0,5 dl balsamvinäger
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk strösocker
- 2 msk (mörk) majsenaredning
- 0,5 kruka basilika
Gör så här
1
Skala lök och vitlök, koka 5 minuter i saltat vatten och låt sedan rinna av. Skölj bönorna i sil, låt rinna av.
2
Stek skivad squash i oljan, salta och peppra. Ta upp. Tomaterna steks och kryddas på samma sätt. Vänd samman lök, vitlök, bönor, squash, tomat och riven sallad i vid skål.
3
Torka av köttet. Det spelar ingen roll om skivorna har ben eller ej. Stek på bägge sidor i smör, salta och peppra under tiden. Späd med vatten, vinäger och fond. Sänk värmen till svag och lägg på lock. Låt puttra omkring 15 minuter.
4
Ta upp köttet, håll varmt. Smaka av skyn med socker, och mer salt om så behövs. Blanda ner redningen i sjudande sky, lägg i köttet och strö på strimlad basilika. Låt puttra under lock 1 minut före servering.