Du behöver
- 2 st avokado
- 250 g kesella
- 1/2-1 dl gräslök finhackad
- salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 pkt tunnbröd mjuka, rektangulära
- 100 g lax kallrökt skivad
Gör så här
1
Dela avokadorna i halvor på längden. Lossa och ta bort kärnan med en tesked. Gräv ur och mosa fruktköttet. Blanda moset med kesella och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar.
2
Lägg ut tunnbröden på våt, urvriden handduk så att de håller sig formbara och inte spricker.
3
Bred ut avokadoröra på fyra lite fuktiga tunnbröd. Skär laxen i strimlor och fördela på bröden. Rulla ihop till strutar att äta som smörgås, aptitretare eller mellanmål.
4
Eller bred avokadoröra på 2-3 lätt fuktiga tunnbröd och rulla ihop.
5
Skär rullarna i skivor att äta som munsbitar till en drink/ett glas vin före maten.
En härlig munsbit som passar bra till sensommarens höjdpunkt – kräftskivan. För fler recept klicka på länkarna nedan.