Du behöver
- 4 dl vatten
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 dl koncentrerad apelsinjuice
- 500 g kycklinglårfilé
- 3 msk vetemjöl
- 4 st gula lökar rätt små
- 12 st champinjoner
- 4 st morötter
- 4 prt ris (långkornigt)
- persilja gräslök eller apelsinzest till pynt
Gör så här
1
1. Koka upp vatten med buljongtärning, tillsätt juice, utan fruktkött blir snyggast.
2
2. Dela varje filé i tre bitar, putsa bort grova hinnor. Klappa in mjölet i kycklingköttet. Halvera och skala lök, ansa och kvarta svamparna. Skala morötterna och skiva dem grovt. Lägg mjölat kött, lök, svamp och morötter i sjudande buljong. Låt sjuda 20 minuter under lock.
3
3. Blanda återstående mjöl jämnt med ? deciliter kallt vatten, rör ner i såsen och låt puttra med, annars blir såsen väl tunn.
4
4. Servera till kokt ris, strö på örtklipp eller strimlat citrusskal.
Näringsvärde: Kcal 599, Fett 4 g, Kolhydrater 95 g, Fibrer 6 g