Apelsinkyckling med ris och örter

Du behöver 4 dl vatten 1 tärning kycklingbuljong 1 dl koncentrerad apelsinjuice 500 g kycklinglårfilé 3 msk vetemjöl 4 st gula lökar rätt små 12...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 st gula lökar rätt små
  • 12 st champinjoner
  • 4 st morötter
  • 4 prt ris (långkornigt)
  • persilja gräslök eller apelsinzest till pynt

Gör så här

1
1. Koka upp vatten med buljongtärning, tillsätt juice, utan fruktkött blir snyggast.

2
2. Dela varje filé i tre bitar, putsa bort grova hinnor. Klappa in mjölet i kycklingköttet. Halvera och skala lök, ansa och kvarta svamparna. Skala morötterna och skiva dem grovt. Lägg mjölat kött, lök, svamp och morötter i sjudande buljong. Låt sjuda 20 minuter under lock.

3
3. Blanda återstående mjöl jämnt med ? deciliter kallt vatten, rör ner i såsen och låt puttra med, annars blir såsen väl tunn.

4
4. Servera till kokt ris, strö på örtklipp eller strimlat citrusskal.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 599, Fett 4 g, Kolhydrater 95 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top